Tällä kertaa vuorossa oli jälleen uusi kokeilu leipomisrintamalla eli banaanikakku. Monta vuotta olen haaveillut tästä kokeilusta, ja täytyy sanoa täydellisen reseptin löytyneen heti ensiyrittämällä. Kakku on kaikkea sitä mitä reseptissä luvataan: loistava, taivaallinen, tuoksuva ja mehevä. Leipomiseen ei tarvita kuin muutama raaka-aine. Valmistaminenkin on helppoa, suosittelen kokeiltavaksi! Resepti löytyy Hellapoliisi makeilee-kirjasta mutta laitan sen tähän kaikille niille, jotka haluavat hyvää helpolla ja nopeasti.
100 g margariinia
3 dl sokeria (vähemmän riittää)
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
2 banaania
½ dl kermaa
tomusokeria
Vatkaa sulatettu margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä soseutetut banaanit ja kerma. Sekoita taikina tasaiseksi. Paista voidellussa kakkuvuoassa 150 asteessa noin tunti.
Anna kakun levätä vuoassa noin kymmenen minuuttia ja kumoa tarjoiluvadille. Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.
Tämä taitaa mennä kokeiluun nyt, kun olen itsekin löytänyt sisäisen kuivakakkuilijani./NP
VastaaPoista