Tämä lohiresepti on saatu anopilta. Reseptin kummallisuus on siinä, ettei siinä voi kerta kaikkiaan epäonnistua, lopputulos on mielestäni aina yhtä hyvä.
Reseptiin tarvitaan:
1 lohimedaljonki/ruokailija
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
n. 200 g katkarapuja
1 purkki smetanaa
n. 1 dl tillisilppua
sitruuna
1 Rosamundaperuna/ruokailija
oliiviöljyä
mustapippuri
suolaa
Ohje: Aloita pesemällä perunat hyvin ja vuolemalla ne ohuiksi viipaleiksi. Oma kokemukseni on, että mitä ohuempia viipaleet ovat, sen parempi maku. Esimerkiksi juustohöylä sopii viipalointiin mutta varo sormiasi! Asettele perunaviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille, sivele päälle oliiviöljyä, mausta suolalla ja mustapippurilla ja laita uuniin. Uunista riippuen perunat saavat olla uunissa 20-30 minuuttia tai ylikin, jos viipaleet ovat kovin paksuja.
Perunoiden ollessa uunissa paista lohimedaljongit oliiviviöljyssä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kun medaljongit ovat kypsiä, laita ne uunivadille ja uuniin, jotta eivät ehtisi jäähtyä. Älä heitä paistamisesta syntynyttä rasvaa pois, vaan laita paistinpannulle smetana, katkaravut (ne voi huuhtoa vedellä, jos ovat pakastettuja) ja mausta tarvittaessa. Hauduta kastiketta hetki miedolla lämmöllä, lisää tillisilppu.
Kun perunat ovat kypsiä, asettele ne lautaselle, laita lohimedaljonki perunoiden päälle ja kaada katkarapukastiketta annoksen päälle. Sitruunaa voi halutessaan puristaa lisämausteeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti