sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Sitruunajuustokakku

Tämäkin kakku osoittautui aivan loistavaksi, suosittelen! Yleensä vältän tällaisia hyydytettäviä kakkuja, koska niiden valmistaminen kestää aivan liian kauan minun makeanhimooni. Tälläkin kertaa kakun maistaminen meni myöhäiseen iltaan mutta en malttanut odottaa seuraavaankaan päivään.
Kakun alkuperäisversio oli tehty kevyeksi, pohjan keksit olivat kevyempää laatua, ehdotetussa tuorejuustossa oli rasvaa vain 2 %, jogurtti oli rasvatonta ja makeutukseen käytettiin makeutusainetta. En kuitenkaan löytänyt lähikaupastamme niitä kevyempiä aineksia, joten omastani ei tullut niinkään kevyttä. No, mielestäni herkkujen ei tarvitsekaan olla mitenkään erityisen terveellisiä. Myös alkuperäisversion koristeet jäivät laittamatta, koska en löytänyt ananaskirsikoita. Toteutin kakun keveydestä oikeastaan vain sen, että laitoin pohjaan margariinin sijaan hedelmäsosetta, ja se toimi niin hyvin, että aion jatkossakin tehdä niin muiden kakkujen kohdalla.

Pohja:
200 g Digestive-keksejä
1 prk Piltti-sosetta (aprikoosi-ananas-persikka, muutkin hedelmämaut sopivat)

Täyte:
6 liivatetta
1 sitruunan kuori
1 dl sitruunamehua (1-2 sitruunaa)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl rasvatonta appelsiinijogurttia
1 prk rasvatonta maitorahkaa
2 dl makeutusjauhetta/sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 valkuaista

Kiille:

3 liivatetta
2 ½ dl appelsiinitäysmehua 


Koristeet:
- suklaapursotukset
- ananaskirsikat


 Hienonna keksit ja yhdistä keksimurska soseen kanssa. Levitä keksimuru-soseseos jauhotetuin sormin leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 24 cm vuoan pohjalle. 
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita keskenään tuorejuusto, jugurtti, rahka, sitruunankuori, makeutusjauhe/sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota valkuaiset. Kiehauta sitruunamehu ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita täytteeseen ohuena nauhana valuttaen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto nuolijalla varovasti sekoittaen. Kaada vuokaan ja hyydytä jääkaapissa 3-4 tunnin ajan.

Laita kiillettä varten liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta n. ½ dl appelsiinimehusta ja sulata liivatteet siihen. Yhdistä sitten muun mehun kanssa. Jos mehun pintaan meinaa muodostua sakkaa, poista se lusikalla. Jäähdytä kiilleliemi huoneenlämpöiseksi ennen täytteen päälle kaatamista. Kaada kiille vuokaan lusikan kautta. Anna hyytyä jääkaapissa. Koristele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti