torstai 7. maaliskuuta 2013

Hampurilainen

En ole pitkään aikaan viitsinyt tehdä itse pihvejä hampurilaisiin mutta se kyllä kannattaa. Sämpylöitä en sentään tälläkään kertaa tehnyt itse, ehkä seuraavalla kerralla.

Pihvit:
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä 
1 sipuli
1 kpl kananmuna
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
400 g jauhelihaa
 
Hampurilaisen lisukkeet:
ananasrenkaita
cheddar-juustoa
chilimajoneesia 
salaattia
 
Sekoita korppujauho ja vesi. Hienonna sipuli ja lisää joukkoon. Lisää kanamuna, mausteet ja jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta pihvejä. Kypsennä pihvit 225 asteessa noin 15 minuuttia.
 
Lämmitä sämpylät mikrossa tai voileipägrillissä, tai paista niitä kevyesti paistinpannulla. Paista ananasrenkaita hieman. Voitele sämpylänpuolikkaat chilimajoneesilla, lisää jauhelihapihvi, cheddarjuustoviipale, anananrengas ja salaatinlehti sämpylänpuolikkaiden väliin ja nauti! :)
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti