n. 600 g lampaan lihaa (itse käytin paahtopaistia, jonka kuutioin)
4 rkl öljyä
2 tl korianterin siemeniä
2 tl kuminan siemeniä
1-2 tl inkivääriä (voi tietenkn korvata tuoreella inkiväärillä)
1-2 tl chilijauhetta
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl vettä + vasikanfondia
2 rkl sitruunamehua
1,5 tl paprikajauhetta
2 tomaattia
1 munakoiso
1 rkl hunajaa
1 tai 2 keltasipulia
2-4 valkosipulinkynttä
2 rkl vehnäjauhoja
3 rkl tomaattimurskaa tai pyrettä
100 g kuivattuja hedelmiä
100 g kuorittuja manteleita
tuoretta silputtua korianteria pinnalle
Jos käytät lampaan paistia, poista lihoista rasva. Leikkaa lampaan liha kuutioiksi. Jauha korianteri ja kumina morttelissa, lisää inkivääri, chili, ripaus suolaa ja valkopippuri. Pyörittele lihat kuivamausteissa ja anna maustua kelmulla tai kannella peitetyssä astiassa noin vuorokausi.
Viipaloi valkosipulin kynnet ja sipuli. Kuutioi munakoiso.
Ruskista munakoiso ja sipulit oliiviöljyssä kahdessa erässä paistinpannulla.
Ruskista munakoiso ja sipulit oliiviöljyssä kahdessa erässä paistinpannulla.
Ruskista mausteiset lihakuutiot valurautapadassa. Lisää vehnäjauhot, vesi, fondi, sitruunamehu, paprikajauhe sekä tomaattimurska tai pyre.Hauduta pataa kannen alla miedolla lämmöllä puolisentoista tuntia.
Loppuvaiheessa lisää pataan tomaatit, munakoiso, sipulit sekä kuivahedelmät ja mantelit. Hauduta vielä puolituntia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä pippuria. Viimeistele pata hienonnetulla tuoreella korianterilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti